Formthotics Medical

Formthotics Medical

ORIGINAL DUAL MEDIUM, ART NR: 36100

Ett "standardinlägg" med ett medium fast understa lager (140) och ett mjukare ytlager (60). Ger ett bra hålfotsstöd för kontroll och stabilitet, stötdämpning med djup hälkopp. Ganska lik Original dual medium perforated men med något lägre hålfotsstöd och utan perforering i framfoten. Passar bra vid exempelvis: M tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillessene-problematik, underbensskador, benhinneinflammation (medial traktionsperiostit), patellofemorala smärtor och tractusiliotibialis problem.

ORIGINAL DUAL MEDIUM PERFORATED, ART NR: 35100

Vårt mest använda fotinlägg, med ett medium fast understa lager (140) och ett mjukare ytlager (60). Ger bra hålfotstöd för kontroll och stabilitet, stötdämpning och har en djup hälkopp. Perforeringen i framfoten hjälper foten att hållas sval och torr. Ett tåligt inlägg. Fungerar bra i arbetsskor, vanliga skor och exempel på diagnoser där inlägget kan ordineras är tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillesseneproblematik, benhinneinflammation (medial traktionsperiostit)

LOW PROFILE DUAL MEDIUM, ART NR: 35500

Ett tunnare inlägg i två lager (60/140) med lägre hålfotsstöd. Passar bäst till patienter som inte pronerar kraftigt eller som har svårt att få plats med inlägget i sin sko (tex fotboll- eller golfskor). Bra till laterala ligamentskador för proprioception men utan att positionera foten i för mycket supination.

ORIGINAL SHOCK STOP, ART NR: 35300

Det mest stötdämpande inlägget med ett särskilt ytlager för maximal dämpning och ett fastare undre lager som ger kontroll och stabilitet. Skyddar en ömtålig fot med nedtrampade fettkuddar på ett bra sätt. Lägre i hålfoten än exempelvis Original dual medium perforated men ändå med ett bra hålfotsstöd. Passar bra vid t.ex. skada på fettkudde, broskskador, diabetes, RA, artros, stela fötter och cavus fötter.

ORIGINAL SINGLE FIRM, ART NR: 35200

Ett fastare inlägg (160) för fötter som behöver mycket stöd och kontroll som exempelvis vid kraftig pronation. Ger ett fast stöd i hålfoten och har en djup hälkopp. Kan passa bra vid exempelvis tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillesseneproblematik, apofysit (Mb Severs), medial knäsmärta, interdigital bursit, Mb schlatter och tractus iliotibialisproblematik.

Smidig värmemaskin, automatisk avstängning. Fotinläggen värms upp i 3 min placerade i skorna. 

Beställningar görs till info@jlfysiocenter.se

Skickas inom 2 arbetsdagar.

© 2019 JL Fysiocenter Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång